06.12.2016 16:22

Bosz neemt Krul tegen zichzelf in bescherming

Tim Krul maakt minuten in de Jupiler League bij Jong Ajax. De doelman wordt tweemaal gepasseerd door de beloften van Jong FC Utrecht. (21-11-2016)
Tim Krul maakt minuten in de Jupiler League bij Jong Ajax. De doelman wordt tweemaal gepasseerd door de beloften van Jong FC Utrecht. (21-11-2016)

Tim Krul komt dit kalenderjaar niet in actie voor de hoofdmacht van Ajax. Volgens trainer Peter Bosz is de van Newcastle United gehuurde doelman nog altijd niet fit genoeg om minuten te maken in de Eredivisie.

Krul speelt sinds een aantal weken zijn wedstrijden in de Jupiler League bij Jong Ajax, maar dat is volgens Bosz nog niet genoeg voor een basisplaats in het eerste elftal. "Dat gaat steeds beter. Dat het een lange weg is, is duidelijk. Dat niet iedere kruisbandblessure hetzelfde is, is ook duidelijk. Er zijn spelers die na zeven maanden weer spelen, ongelofelijk, maar er zijn ook mensen die meer dan een jaar nodig hebben. Dat laat zich niet voorspellen."

"Wat het met Tim is: hij wil heel graag en is heel gretig, dat begrijp ik, maar we moeten hem met zo'n zware blessure af en toe tegen zichzelf in bescherming nemen. De stappen die genomen moeten worden, wil hij graag sneller nemen. Dat tekent zijn mentaliteit", stelt Bosz in gesprek met AjaxTV. "Aan de andere kant: met zo'n zware blessure moet je iemand gewoon in bescherming nemen."

Daarom is Bosz van mening dat Krul dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen voor het eerste elftal van Ajax. "Ik ga hem niet eerder opstellen dan dat ik vind dat hij daar klaar voor is. Eén: André Onana is daar te goed voor en twee: we nemen hem in bescherming. Als hij er niet helemaal klaar voor is, gaat hij falen en dat willen we natuurlijk niet. Voor de winterstop zal het moeilijk worden, we kunnen nu niet teveel vooruit kijken." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner