06.12.2016 16:40

Waterreus gaat uit van overwintering voor PSV

Ronald Waterreus (l.) is aanwezig als analist bij Engeland-Nederland. Presentator Toine van Peperstraten luistert aandachtig. (29-03-2016)
Ronald Waterreus (l.) is aanwezig als analist bij Engeland-Nederland. Presentator Toine van Peperstraten luistert aandachtig. (29-03-2016)

Ronald Waterreus gaat uit van een overwinning van PSV op FK Rostov. De Eindhovenaren moeten winnen van de Russische club om na de winterstop in de Europa League uit te komen, maar de oud-doelman heeft daar alle vertrouwen in.

PSV heeft dinsdagavond een overwinning op FK Rostov nodig om de derde plaats in poule D veilig te stellen. "We kunnen wel van een klein debacle spreken als ze zich niet plaatsen voor de Europa League", vertelt Waterreus in gesprek met NUSport. "Twee van de drie prijzen kunnen dit seizoen dan al niet meer gewonnen worden. In deze poule lager dan de derde plek eindigen is niet best."

Waterreus denkt dat de ploeg van trainer Phillip Cocu Rostov met lege handen terug naar Rusland gaat sturen. "Ik kan me niet voorstellen dat PSV niet gaat winnen. Als ze voor staan moet Rostov komen, dan gaan er ruimtes ontstaan. Ik zie het zelfs gebeuren dat PSV met een grote uitslag gaat winnen."

Cocu kan in het laatste Champions League-duel van dit seizoen niet beschikken over de geblesseerde Andrés Guardado en Jorrit Hendrix. Bart Ramselaar maakt dit seizoen een uitstekende indruk op het middenveld van PSV en komt wel in actie tegen Rostov. Veel ogen zullen daarom op hem gericht zijn. "Hij speelt veel en is inmiddels geselecteerd voor Oranje, dan is het logisch dat er wat van hem wordt verwacht", stelt Waterreus.

"De mensen die realistisch zijn zullen het hem echter nooit kwalijk kunnen nemen als het vanavond misgaat. Het is mooi als hij de ploeg op sleeptouw kan nemen, maar mensen moeten niet gaan roepen dat hij het niveau niet aankan als dat niet het geval is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner