06.12.2016 19:14

PSV Onder-19 overwintert in Youth League

PSV Onder-19 heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van de Youth League. De Eindhovense talenten versloegen de leeftijdsgenoten van FK Rostov met 6-0 en profiteerden daarmee optimaal van het gelijkspel tussen Atlético Madrid en Bayern München.

Voorafgaand aan de laatste speelronde leidden de Madrilenen de dans. Omdat het onderlinge resultaat in het voordeel was van Atlético Madrid, kon PSV alleen nog groepswinnaar worden als de Spanjaarden puntenverlies zouden lijden tegen Bayern München. Het duel tussen de talenten van de Europese grootmachten eindigde in een 1-1 gelijkspel.

PSV won zoals verwacht van FK Rostov. Namens de Eindhovenaren opende Leandro Fernandes al na één minuut spelen de score tegen de Russische tegenstander. Voor rust voerden Sam Lammers en Lennerd Daneels (twee keer) de score op. In de tweede helft nam het team van trainer Geert Brusselers wat gas terug. Toch scoorde PSV nog twee keer. Cody Gakpo nam beide doelpunten voor zijn rekening.