07.12.2016 10:05

Invaller Mertens blij met rol als matchwinner

Dries Mertens viert zijn doelpunt voor Napoli in de Champions League tegen Benfica met het uitvak. (06-12-2016)
Dries Mertens viert zijn doelpunt voor Napoli in de Champions League tegen Benfica met het uitvak. (06-12-2016)

Dries Mertens speelde dinsdagavond een belangrijke rol voor Napoli in de Champions League. De Belgische aanvaller nam tijdens de 1-2 zege op Benfica het tweede doelpunt voor zijn rekening. Daardoor is het als groepswinnaar door naar de volgende ronde.

Mertens verzorgde bij het openingsdoelpunt de assist, waardoor hij werd uitgeroepen tot matchwinner aan de kant van Napoli. Mertens begon op de bank, maar maakte een half uur voor tijd zijn opwachting in Lissabon. "Ik ben heel blij en zou net zo blij zijn geweest als wanneer ik niet had gespeeld aangezien ik blij ben voor Napoli en de hele groep", vertelt hij aan de Italiaanse media.

"Dit team doet het erg goed en de laatste paar wedstrijden zat het een beetje tegen, maar we kunnen mooie dingen voor elkaar krijgen." Mertens was overigens verbaasd toen hij na afloop hoorde dat Besiktas in dezelfde groep met 6-0 had verloren van Dinamo Kiev. "Ik kon het niet geloven toen ik die uitslag zag, maar ik had wel verwacht dat Besiktas het zwaar zou krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner