07.12.2016 10:37

Den Bosch wil torenhoge boetes in contracten

FC Den Bosch is voornemens enkele bijzondere regels in te voeren rondom het gedrag van de eigen spelers. Op die manier wil de Jupiler League-club voorkomen dat Den Bosch betrokken raakt bij matchfixing.

Den Bosch wil boetes in de contracten op laten nemen. Dat begint met 50.000 euro voor dopinggebruik, maar ook matchfixing (100.000 euro) en een tweede keer matchfixing (200.000 euro) worden dan hard afgestraft. "We hebben hierin zaken kunnen regelen die nog niet in de arbeidscontracten stonden", vertelt manager Theo Teelen aan BN/De Stem. "Daarom nam onze club ook graag het voortouw met het opstellen van een gedragscode."

Danny Hesp adviseert namens de spelersvakbond VVCS de contracten niet te ondertekenen. "Ik zou als speler wel twee keer nadenken voordat ik mijn handtekening zet onder een document met zulke hoge boetes. Die hele code is nergens voor nodig. Veel zaken over doping en matchfixing zijn al geregeld in de cao én in de arbeidscontracten van de spelers. En anders is er altijd nog de arbitragecommissie van de KNVB om een straf te bepalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner