07.12.2016 12:03

Southampton gaat niet op gelijkspel spelen

Southampton-verdediger Virgil van Dijk probeert tevergeefs een nederlaag tegen Internazionale te voorkomen. (20-10-2016)
Southampton-verdediger Virgil van Dijk probeert tevergeefs een nederlaag tegen Internazionale te voorkomen. (20-10-2016)

Virgil van Dijk heeft donderdagavond alles in eigen hand met Southampton om te overwinteren in de Europa League. Het moet dan in de thuiswedstrijd 0-0 spelen of winnen van Hapoel Be'er Sheva uit Israël.

"Met de kwaliteiten die we hebben binnen het team, denk ik dat we kans hebben om ver te komen. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in uitwedstrijden. Het wordt een lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander, maar ik heb er alle vertrouwen in", vertelt de begeerde centrale verdediger op de website van zijn werkgever.

Southampton won in eigen huis van koploper Sparta Praag (3-0) en Internazionale (1-0). Het verloor echter van die clubs met 1-0 in de uitwedstrijden. Het eerste duel met Hapoel eindigde in 0-0. Een doelpuntloos gelijkspel is voor Southampton genoeg om door te gaan. "We moeten proberen om de wedstrijd te winnen. Als je op 0-0 gaat spelen, gaat het mis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner