07.12.2016 19:05

Podcast: Ronaldo staat voor unieke mijlpaal

Cristiano Ronaldo viert zijn treffer tegen Atlético Madrid door op typische wijze te juichen. (19-11-2016)
Cristiano Ronaldo viert zijn treffer tegen Atlético Madrid door op typische wijze te juichen. (19-11-2016)

Allsportsradio belde woensdagmiddag met de Voetbal.com-redactie. In het teken van de voetbalweek bij Allsportsradio spraken zij over de Champions League en in het specifiek hét affiche Real Madrid-Borussia Dortmund.

Treffer honderd
Woensdagavond zal Dortmund een getergde Ronaldo treffen, aangezien de Portugees al geruime tijd aast op een unieke mijlpaal. De aanvaller staat namelijk voor zijn honderdste treffer in Europees clubverband. Daarmee staat hij al op de eerste plaats, maar de vedette wil zo snel mogelijk de honderd aantikken. Helemaal omdat hij de hete adem van zijn persoonlijke concurrent, Lionel Messi, in zijn nek voelt. De Argentijn maakte tot nu 94 treffers tijdens Europese wedstrijden. Ronaldo kon dit unicum al bereiken in de wedstrijd tegen Legia Warschau en Sporting CP, maar in die wedstrijden wist hij niet te scoren. 

Prachtwedstrijd
Real Madrid en Borussia Dortmund treffen elkaar in Santiago Bernabéu met als inzet de felbegeerde eerste plaats in de poule. Tijdens de radiouitzending werd gerefereerd aan de fantastische wedstrijden tussen beide ploegen in de halve finale van de Champions League in het seizoen 2012/2013. In Spanje eindigde de heenwedstrijd in 2-0, terwijl de return 4-1 werd voor de Duitsers door vier treffers van Robert Lewandowski. Hoewel er ditmaal minder op het spel staat, is de verwachting dat het wederom spektakel gaat opleveren. 

Voorspellen
Denk jij dat het Ronaldo lukt om tweemaal te scoren tegen de Duitsers? Doe dan mee aan de Voetbal.com-poule, voorspel en win gave prijzen. Het enige wat je hoeft te doen zijn de twee wedstrijden Real Madrid-Borussia Dortmund en Juventus-Dinamo Zagreb te voorspellen. Ook de poule voor morgen staat nog open, waar de Europa League-wedstrijden van Feyenoord, AZ en Ajax op het spel staan. 

Beluister hieronder het volledige fragment:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner