07.12.2016 22:46

Tottenham na zege de Europa League in

Tottenham Hotspur bekert na de winterstop verder in de Europa League. De club uit Londen was woensdagavond op Wembley te sterk voor CSKA Moskou (3-1) en eindigde zo als derde in poule E van de Champions League.

Tottenham was eindelijk succesvol op Wembley, na nederlagen tegen AS Monaco (1-2) en Leverkusen (0-1). De formatie speelt dit seizoen geen Europese wedstrijden op White Hart Lane omdat daar wegens een verbouwing veel minder toeschouwers naar binnen kunnen. Alan Dzagojev bracht CSKA Moskou nog wel op voorsprong. Dele Alli (2) en Harry Kane scoorden daarna voor de thuisclub, waar de geblesseerde Vincent Janssen ontbrak en doelman Michel Vorm weer op de bank zat.

Bayer Leverkusen verzekerde zich van de groepswinst. De Duitse club won van AS Monaco (3-0), dat ook al zeker was van een plaats in de achtse finales. Vladlen Joertsjenko en Julian Brandt scoorden binnen 49 minuten voor de thuisploeg. Morgan De Sanctis, de keeper van AS Monaco, werkte een inzet van Wendell onbedoeld in zijn eigen doel. Hij kreeg de bal via de lat op zijn rug.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner