07.12.2016 22:49

Geen Europees vervolg voor Dost en Zeegelaar

Voor Bast Dost en Marvin Zeegelaar zit het Europese avontuur met Sporting Portugal er dit seizoen op. Ze verloren woensdagavond met hun club de laatste groepswedstrijd in de Champions League bij Legia Warschau (1-0).

Dost en Zeegelaar verschenen allebei aan de aftrap in de hoofdstad van Polen. Maar de Braziliaan Guilherme tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Legia eindigde door de zege als derde in de poule en bekert verder in de Europa League. Luc Castaignos maakte geen deel uit van de selectie van Sporting, dat als laatste in de groep eindigde.

Real Madrid verspeelde in de laatste speelronde de groepswinst van poule F. Karim Benzema bracht de houder van de Champions League met twee doelpunten op een royale voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Hij heeft nu vijftig keer gescoord in de Champions League. Zijn ploeggenoot Cristiano Ronaldo voert de lijst van topschutters in de koningsklasse van het clubvoetbal nog altijd aan met 95 treffers.

De twee doelpunten van Benzema waren niet voldoende voor de zege. Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus scoorden voor Borussia Dortmund, dat zich na het gelijkspel (2-2) groepswinnaar mag noemen. Borussia Dortmund schreef ook nog geschiedenis. Nog nooit eerder scoorde een ploeg 21 keer in de groepsfase van de Champions League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner