07.12.2016 22:48

Juventus poulewinnaar, Sevilla tweede

Met poulewinnaar Juventus (2-0 tegen Dinamo Zagreb) heeft Sevilla zich in groep H geschaard bij de laatste zestien in de Champions League. De Spaanse ploeg stelde woensdagavond in Frankrijk de tweede plaats veilig. Het duel met concurrent Olympique Lyon eindigde in 0-0. Daardoor moet de Franse ploeg als nummer drie na de winterstop in de Europa League uitkomen.

Lyon moest Sevilla met een verschil van minimaal twee goals verslaan om alsnog de achtste finales in de Champions League te halen. De Franse ploeg kreeg kansen genoeg, zeker in de eerste helft, maar de thuisclub ontbeerde geluk in de afwerking. Twee keer stond voor de rust de lat een treffer in de weg.

Juventus was al zeker van kwalificatie en stelde op eigen veld de groepszege ongeslagen veilig. Het puntloze Dinamo Zagreb ging in Turijn met 2-0 onderuit. Gonzalo Higuain opende in de 52e minuut de score. Hij had in de voorgaande 427 minuten in alle competities niet gescoord voor de Italiaanse kampioen. Daniele Rugani zorgde voor 2-0.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner