08.12.2016 12:03

Contractverlenging Suárez bijna afgerond

Luis Suárez toont zijn onvrede tijdens El Clásico (03-12-2016).
Luis Suárez toont zijn onvrede tijdens El Clásico (03-12-2016).

Luis Suárez heeft op een haar na een akkoord bereikt over een nieuw contract bij FC Barcelona. FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu verwacht dat Suárez op korte termijn zijn handtekening gaat zetten.

"De onderhandelingen zijn bijna afgerond", aldus Bartomeu tegenover het Spaanse radiostation Radio Visión y Cadena Celeste. "We moeten alleen nog een paar kleine details bespreken. Luis zal bij FC Barcelona blijven, waar hij geliefd is door iedereen. We zullen zijn contractverlenging in de aankomende dagen of weken gaan aankondigen."

"Zijn aanblijven is belangrijk voor de fans. Hij maakt deel uit van El tridente del Barça (het aanvallende trio van FC Barcelona Lionel Messi, Suárez en Neymar, red.). Hij helpt het team functioneren", aldus Bartomeu, die Suárez tot medio 2022 gaat vastleggen. "We willen hem langer vastleggen, maar van de wet mogen we hem maar een contract geven tot de zomer van 2022. Dan blijft hij in ieder geval tot het WK in Qatar bij ons. We hopen dat hij tot zijn pensioen bij Barcelona blijft en ook daarna is hij welkom bij ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner