08.12.2016 15:18

Verbeek adviseert AZ vol voor winst te gaan

AZ plaatst zich bij een overwinning op Zenit St. Petersburg voor de volgende ronde van de Europa League. Ook bij een gelijkspel is er nog hoop, maar Gertjan Verbeek raadt de Alkmaarders aan daar niet op te gokken.

Zenit is koploper van groep D en won alle vijf de wedstrijden. AZ volgt met vijf punten, terwijl Maccabi Tel Aviv en Dundalk vier punten hebben. Een remise tegen Zenit is mogelijk genoeg voor de plaatsing voor de knock-outfase. "Je graaft je eigen graf als je van tevoren niet voor een overwinning gaat", is voormalig AZ-trainer Verbeek echter duidelijk over de tactiek.

"Als trainer zou ik ook nooit op een gelijkspel spelen en hopen dat het op een ander veld goed valt. Het zit ook niet in de ploeg en niet in de trainer van AZ", doelt Verbeek in gesprek met NUSport op huidige trainer John van den Brom.

De Russische bezoekers zijn ongenaakbaar in de poule. Zenit won al haar wedstrijden en is al verzekerd van de eerste plaats in de poule. Volgens Verbeek hoeft dat geen voordeel te zijn. "De Russische competitie ligt op dit moment stil, dus de ploeg hoeft geen spelers rust te geven. Zenit kan vrijuit spelen, terwijl er op AZ heel veel druk staat. De Russen gaan dus niet rustig aan doen."

De aftrap van de wedstrijd tussen AZ en Zenit St. Petersburg is om 19.00 uur en LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner