08.12.2016 22:06

Van Bronckhorst: "Teleurstelling is heel groot"

Robin van Persie (l.) en Jan-Arie van der Heijden hebben de ogen dicht als laatstgenoemde de bal wegschiet. (08-12-2016)
Robin van Persie (l.) en Jan-Arie van der Heijden hebben de ogen dicht als laatstgenoemde de bal wegschiet. (08-12-2016)

Giovanni van Bronckhorst heeft zich kritisch uitgelaten na het duel met Fenerbahçe. De Rotterdammers verloren met 0-1 van de Turken en zijn daarom uitgeschakeld in de Europa League. Een hard gelag voor de trainer.

"De teleurstelling is heel groot. Natuurlijk wil je door in de Europa League. We wisten wat we moesten doen, maar we hebben het niet gered", vertelt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. "Wij zaten totaal niet in de wedstrijd. Dat geeft je dan ook niet het gevoel: we gaan lekker druk zetten." 

Van Bronckhorst zag zijn ploeg onnodig vaak in de fout gaan. "Daardoor kwamen we niet in de wedstrijd en konden we ook niet het moment pakken." De oefenmeester vond dat niet per se de verdienste van de Turkse tegenstander. "Jan-Arie die een keer kapt in de achterste linie, Rick die bij die goal terugkopt. Dat heeft niets met druk te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner