09.12.2016 12:28

Anastasiou: "We moeten koelbloediger zijn"

Abdul Ajagun heeft zijn ploeg Roda JC vlak voor rust op voorsprong gebracht tegen AZ. Samen met zijn teamgenoten viert hij de treffer. (20-11-2016)
Abdul Ajagun heeft zijn ploeg Roda JC vlak voor rust op voorsprong gebracht tegen AZ. Samen met zijn teamgenoten viert hij de treffer. (20-11-2016)

Yannis Anastasiou hoopt als trainer van Roda JC Kerkrade eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Het is zeven duels op rij ongeslagen, maar alle wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Tegen FC Groningen moet daar vrijdag verandering in komen.

"Het is wel frustrerend, we gaan alle wedstrijden in met de intentie om te winnen. Voor het doel moeten we gewoon scherper zijn. We spelen goed en zijn steeds de betere ploeg aan het einde van de wedstrijd, maar de drie punten blijven steeds uit. Dat is zonde. Het team moet vijf procent meer geven en dan kan het afmaken beter gaan. De kwaliteit is aanwezig, vaak is het een kwestie van concentratie", vertelt Anastasiou op de website van de Limburgers.

"De gretigheid is soms groter dan eigenlijk moet, we moeten koelbloediger zijn." Bij een overwinning kan Roda een sprong naar de middenmoot maken. "De verschillen tussen zeven á acht ploegen zijn niet groot. Individuele kwaliteiten en een beetje geluk kunnen daarom het verschil maken. Dat laatste ontbrak in de afgelopen wedstrijd bij ons. Was dat wel zo, dan stonden we in de middenmoot."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner