09.12.2016 21:33

UEFA onderzoekt wangedrag Ajax-supporters

Het duel tussen Standard en Ajax ligt even stil omdat supporters van Ajax vuurwerk op het veld hebben gegooid. Jaïro Riedewald rust daarom even uit. (08-12-2016)

Zoals verwacht krijgt Ajax te maken met een mogelijke straf van de UEFA. Het Europa League-duel met Standard Luik werd vroeg in de wedstrijd stilgelegd, aangezien meegereisde fans vuurwerk op het veld gooiden. De bond start een onderzoek.

Nog voor de tiende minuut werden er vanuit het uitvak rookbommen op het veld gegooid, terwijl een rokend projectiel ook richting de thuistribune naast het uitvak werd gegooid. De scheidsrechter legde de wedstrijd kort stil om de fans tot bedaren te krijgen, onder anderen aanvoerder Davy Klaassen droeg zijn steentje bij om de fans rustig te krijgen.

Na een korte pauze werd de wedstrijd hervat, daarna vonden geen incidenten meer plaats. De UEFA stelt echter toch een onderzoek in, op 23 februari 2017 krijgt Ajax de mogelijke strafmaat te horen. De Amsterdammers hebben al aangegeven dat ze via camerabeelden de daders proberen te achterhalen. De actie was waarschijnlijk een vergelding voor de thuiswedstrijd, toen Standard Luik-supporters ook met vuurwerk gooiden.

De wedstrijd eindigde overigens in een 1-1 gelijkspel, waardoor de Belgen uitgeschakeld zijn in Europa.