10.12.2016 12:25

Van Persie vindt plezier in het spelletje terug

Na een wat minder begin van zijn seizoen is Robin van Persie beter gaan voetballen bij Fenerbahçe. De Nederlandse spits erkent zijn vormdip en stelt dat hij nu weer goed speelt omdat hij het plezier in het spelletje terugvond. 

De positieve verandering in zijn spel heeft ook te maken met het feit dat Van Persie vorige maand een cruciale rol speelde in de topper tegen Galatasaray. "Oh, man. De blijdschap die ik voelde. Het leek wel een soort explosie. Alles kwam eruit. Echt, alles tegelijk." Van Persie scoorde twee keer tegen de aartsrivaal en was daarmee de spil in de 2-0 overwinning op de stadsgenoot.

"Je kunt een seizoen goed spelen, regelmatig scoren, alles leuk en aardig, maar wat echt telt, is beslissend zijn in de derby", beseft Van Persie in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Nederlander staat na een doelpuntloze periode weer op een aardig moyenne, van zes goals in elf duels. "Plezier", geeft Van Persie als reden op. "Écht plezier in het spel, in de trainingen. Zorgvuldig uitgevoerde pass- en trapvormen. Scherpe partijtjes. Zelfs van een gedegen, zorgvuldige warming-up kan ik genieten."

"Als de lat in alles hoog ligt, krijg ik daar enorme energie van. Die prikkel ben ik wel eens kwijt geweest, daar ben ik eerlijk in. Afgelopen jaar, maar ook mijn laatste seizoen bij Manchester United, waren niet altijd even leuk. In veel opzichten is het best een struggle geweest. Dat merk je pas als je dat plezier helemaal terug hebt. Wat een enorme mentale boost dat geeft. Alsof je bevrijd wordt."

Een terugkeer bij het Nederlands elftal zit er echter nog niet in voor Van Persie, die niet gecharmeerd is van de manier waarop hij afgeserveerd werd bij Oranje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner