10.12.2016 13:52

Faber: "Zit nog veel rek in spel FC Groningen"

FC Groningen-trainer kan lachen na de overwinning van zijn ploeg op Roda JC. (09-12-2016)
FC Groningen-trainer kan lachen na de overwinning van zijn ploeg op Roda JC. (09-12-2016)

FC Groningen startte het nieuwe seizoen in de Eredivisie zeer matig, maar heeft inmiddels de weg naar boven gevonden. De ploeg van trainer Ernest Faber won vrijdagavond met 2-0 van Roda JC en staat weer in het linkerrijtje.

Faber was na afloop van de thuiszege erg in zijn nopjes. De Groningers wonnen door doelpunten van Mimoun Mahi en Alexander Sørloth. De oefenmeester was tevreden over het vertoonde spel, maar besefte wel dat zijn ploeg meer goals had moeten maken tegen Roda JC. "Dat is een juiste analyse", liet Faber weten in gesprek met FOX Sports. "We hebben behoorlijk gespeeld. Je had er minimaal twee meer moeten maken. Na de openingsfase zakten we even weg. Maar we waren de betere ploeg."

FC Groningen begon het seizoen met drie nederlagen en verkeerde daardoor lange tijd in de onderste regionen. Na een goede reeks is de ploeg van Faber nu weer opgeklommen naar het linkerrijtje van de Eredivisie. "Er zit nog heel veel rek in", stelt de trainer. "We zijn nog slordig in balbezit. We worden soms nog uit elkaar gespeeld. Maar ook het afmaken van de kansen. Als je zoveel kansen creëert, dan doe je het heel erg goed. Dan moet je wat meedogenlozer zijn. Dan maak je het jezelf wat makkelijker. Dat soort kleine dingetjes. Er zit nog heel veel rek in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner