10.12.2016 14:35

Van Bronckhorst: "Hele zware klap is het niet"

Feyenoord is nog altijd koploper van de Eredivisie, maar werd donderdag wel uitgeschakeld in de Europa League. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan weinig met de kritiek dat zijn elftal te voorspelbaar is.

Van Bronckhorst kiest dit seizoen bijna altijd voor dezelfde elf basisspelers en doet nauwelijks aan rouleren. De oefenmeester van de Rotterdammers vindt dat logisch. "Alleen de absolute topclubs in Europa kunnen makkelijk rouleren", verdedigt Van Bronckhorst zijn keuzes tegen De Telegraaf. "Ik heb inderdaad met een vaste kern gespeeld, maar dat heeft ons ook gebracht waar we nu staan: bovenaan. En we scoren het meest. Dan moet je toch wel iets goed doen?"

De trainer van Feyenoord vindt niet dat het verrassingselement ontbreekt bij zijn ploeg. "Ach, ik hoor vaak dat wij tactisch overruled worden. Maar FC Utrecht heeft twee weken terug toch niet tegen ons gescoord vanwege de fouten die wij maakten? Bovendien hebben ze vorig seizoen niet van ons gewonnen en nu ook niet", aldus Van Bronckhorst. "Als Karsdorp uitglijdt, heeft dat niets met tactiek te maken. Net als zijn verkeerde terugkopbal tegen Fenerbahçe dat niet heeft."

Feyenoord werd donderdag teleurstellend uitgeschakeld in de Europa League. De Rotterdammers hadden na drie wedstrijden zes punten, maar twee nederlagen tegen Fenerbahçe werden de ploeg van Van Bronckhorst fataal. "Er is wel teleurstelling, maar een heel zware klap is het niet", aldus de oefenmeester. "We moeten door. Naar Alkmaar. AZ-uit was vorig jaar heel moeilijk (4-2 verlies, red.), dat moet zondag anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner