10.12.2016 22:34

Geestdodende remise tussen PEC en Willem II

Django Warmerdam (l.) houdt Pele van Anholt (r.) van Willem II achter zich. (10-12-2016)

PEC Zwolle en Willem II hebben de elfduizend bezoekers die op de onderlinge degradatiekraker zijna afgekomen niet getrakteerd op een plezierige avond. Zij kregen in de stromende regen een saaie 0-0 voorgeschoteld.

PEC en Willem II waren vooraf aan deze wedstrijd respectievelijk de nummers zestien en dertien van de Eredivisie, vechtend tegen degradatie. Vooral PEC móést dit duel eigenlijk winnen, tegen de directe concurrent uit Tilburg. Ondertussen zou Willem II de redelijke vorm van de laatste weken willen doorzetten. PEC maakte de aspiraties kenbaar in de eerste minuut, toen het met een flitsend begin Kostas Lamprou al een paar keer aan het werk zette.

Veel stelde het daarna alleen niet voor in de tweede helft. De grootste mogelijkheid van de eerste helft was voor Queensy Menig, die na ruim een halfuur spelen oog in oog kwam met Lamprou. Hij had eigenlijk direct moeten afmaken, maar wilde de Griek omspelen en dan binnenschuiven. Lamprou bewees zijn kwaliteiten door zich voor de bal te gooien en daarmee de openingstreffer te voorkomen. In de eerste helft was de doelman van Willem II de beste man van het veld, wat genoeg zei over het spelbeeld.

Snel in de tweede helft begon ook Willem II met kansen creëren. Binnen tien minuten kreeg Thom Haye de grootste kans tot dan toe in de wedstrijd. Hij glipte langs de Zwolse defensie en kwam oog in oog met Mickey van der Hart, maar kon de goalie niet verschalken. PEC had in de tweede helft bijna plichtmatig wel het meeste balbezit, maar kon daar weinig tot niets uit creëren. Zo kwam het aan op de slotfase.

Daarin kreeg Willem II de enige kleine kans. Invaller Bartholomew Ogbeche kon zijn hoofd tegen een voorzet van Funso Ojo zetten, maar raakte de bal niet vol. Daardoor bleef het bij 0-0 in het MAC³PARK stadion, waar het publiek genoegen zal moeten nemen met een punt. Want van flitsend spel viel er niet te genieten.

Met het gelijkspel voorkomen PEC en Willem II in ieder geval dat één van de twee een belangrijke slag slaat op de ander. De Zwollenaren blijven wel in de degradatiezone staan, al sinds eind oktober wachtende op een zege. De Tricolores verlengen juist een ongeslagen reeks in de Eredivisie. In de afgelopen vier duels speelde Willem II driemaal gelijk en won het één keer. Dat deed het met één doelpunt voor en nul tegen, een bevestiging voor de goede vorm van doelman Lamprou. Voorlopig blijft het nog wel maar twee punten verwijderd van de degradatiestreep.

Door: Nino Vermeulen