10.12.2016 18:01

Arsenal pakt koppositie na zege op Stoke

Arsenal heeft zich zaterdag aan kop van de Premier League genesteld. De ploeg van manager Arsène Wenger versloeg Stoke City in het eigen Emirates-stadion met 3-1 en kwam daardoor op 34 punten uit vijftien wedstrijden. Chelsea, dat zondag West Bromwich Albion ontvangt, heeft evenveel punten maar een minder doelsaldo dan Arsenal.

De Londense ploeg kwam wel op achterstand, via een strafschop van Charlie Adam. Kort voor rust trok Theo Walcott de stand gelijk. Hij tikte bij de eerste paal een voorzet van de vroeg ingevallen Héctor Bellerin in. Bruno Martins Indi, die net als Erik Pieters een basisplaats had bij Stoke, kwam te laat om Walcott af te stoppen.

Mesut Özil bracht Arsenal aan het begin van de tweede helft op voorsprong. De Duitse spelmaker kopte een diepe bal van Alex Oxlade-Chamberlain met een boogje over doelman Lee Grant. Alex Iwobi tekende voor de 3-1.