11.12.2016 09:16

Hyballa wil aanvallende versterkingen bij NEC

NEC boekte zaterdag een 3-0 overwinning op ADO Den Haag. Trainer Peter Hyballa is erg tevreden met het resultaat en heeft genoten van de teamspirit bij zijn ploeg. De oefenmeester blikte alvast vooruit op de aanstaande transferperiode.

De ploeg uit Nijmegen ging met een comfortabele 3-0 voorsprong rusten. "In de rust hebben we gezegd: 'Geen circus. Geen hakjes, geen panna's.' Ik zei: eigenlijk moeten we op z'n Duits spelen en stiekem proberen een vierde goal te maken', zo vertelde Hyballa aan FOX Sports. "Er was deze week een giftige sfeer op de training. Dat is goed. Spelers moeten zich niet altijd maar goed voelen, het zijn profs. Die giftigheid hebben we meegenomen naar de wedstrijd."

Hyballa geniet dit seizoen volop van de teamgeest van zijn ploeg. "De spirit is geweldig. Het zijn misschien niet de beste voetballers, maar als team groeien we nog enorm. Een vreemdelingenlegioen en dat soort teksten, dat zal wel. Maar ze werken keihard voor elkaar." Toch hoopt de oefenmeester in januari op versterking. "Een Nederlandse aanwinst. Dat is misschien wel goed om van mijn Rudi Carrell-accent af te komen", grapte Hyballa.

"Edwin de Kruijff is er nu. Hij is een heel goede technisch manager. Dat had ik wel nodig, want dat heb ik gemist. Er kwam veel op mijn schouders terecht", vervolgde Hyballa, die vooral hoopt op versterking voor de aanvalslinie. "Ik zou nog wel een goede nummer tien of negen, of zeven of elf aantrekken. Aan ons scorend vermogen kunnen we nog wel wat doen. Want we hebben vandaag dan wel gewonnen, maar zijn er nog lang niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner