11.12.2016 10:01

Zidane lovend over veel scorende verdediger

Real Madrid had zaterdag grote moeite tegen Deportivo la Coruña, maar trok de zege in de slotfase van het duel alsnog naar zich toe. De ploeg van trainer Zinédine Zidane won door doelpunten van Mariano en Sergio Ramos.

Real kwam in een tijdsbestek van twee minuten op achterstand door twee goals van Joselu. In de slotfase van het duel trok de ploeg van Zidane alsnog aan het langste eind. De treffer van Ramos viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Het was alweer zijn vijfde treffer in de Primera División dit seizoen. Ramos is daarmee de meest scorende verdediger op het hoogste Spaanse niveau.

"Ramos is bijzonder. Hij is onze aanvoerder, hij is de ziel van het elftal. Hij blijft er altijd in geloven dat je iets kunt veranderen, zelfs in de laatste minuten. Hij is ongelooflijk. We hebben het moeilijk gehad, maar zijn erin blijven geloven. Dit is geweldig", zei trainer Zinédine Zidane na afloop tegen de Spaanse journalisten. Real blijft door de zege op Deportivo koploper in de Primera División.

"We kregen veel kansen, maar scoorden steeds niet", vertelde Ramos tegen Movistar+. De dertigjarige verdediger was blij zijn ploeg de winst te hebben bezorgd. "Het was geen geweldige wedstrijd van onze kant, maar we hebben karakter getoond en laten zien te willen winnen. We hebben dit verdiend. Als je tot het einde blijft gaan, dan kan dit gebeuren." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner