11.12.2016 11:19

De Cler heeft wel vertrouwen in titel Feyenoord

Tim de Cler als speler van Feyenoord. De vleugelverdediger speelt vier seizoenen in dienst van de Rotterdammers. (28-02-2011)
Tim de Cler als speler van Feyenoord. De vleugelverdediger speelt vier seizoenen in dienst van de Rotterdammers. (28-02-2011)

Koploper Feyenoord neemt het zondagmiddag op tegen AZ. Tim de Cler, oud-speler van beide clubs, verwacht dat de Rotterdammers aan het langste eind gaan trekken. Volgens de zeventienvoudig internatonal moeten zij dan wel hun niveau halen.

"De prestatie van afgelopen weekend tegen Sparta stemde mij zeer positief", vertelt De Cler aan FOX Sports. "Veel beweging bij balbezit, energiek bij balverlies, goede goals. Feyenoord heeft even een mindere periode gehad, maar ik denk dat ze nu weer bij de les zijn. Als ze tegen AZ dezelfde beleving tonen dan voorzie ik weinig problemen. Want normaal gesproken heeft Feyenoord meer kwaliteit in huis."

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan in Alkmaar weer beschikken over Terence Kongolo. De oefenmeester kan kiezen tussen hem en Miguel Nelom als linksback. "Nelom is weer fit en laat al jaren zien het niveau aan te kunnen, al vind ik Kongolo beter op die positie", zegt voormalig linksachter De Cler. "Hij brengt aanvallend iets meer. Dat heeft hij tijdens de absentie van Nelom ook laten zien. Feyenoord mag zich gelukkig prijzen met zulke goede linksbacks."

De Cler heeft dit seizoen hoge verwachtingen van Feyenoord in de strijd om het kampioenschap. Hij hoeft niet lang na te denken over de vraag welke ploeg voor hem favoriet is. "Feyenoord. Ik ben nu eenmaal supporter. Het zou voor de club en alle fans in het land een prachtige beloning zijn als dit seizoen de landstitel wordt veroverd. Ja, ik denk dat het mogelijk is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner