11.12.2016 12:26

Jans voelt zich prima: "Maak je geen zorgen"

PEC Zwolle blijft dit seizoen matig presteren. In de thuiswedstrijd tegen Willem II kwam de ploeg van trainer Ron Jans niet verder dan een teleurstellende 0-0. De oefenmeester hoopt in 2017 op de sportieve ommekeer voor zijn club.

PEC had tegen Willem II dringend behoefte aan een overwinning, maar moest genoegen nemen met een punt. "Het positieve is dat we een keer een schoon laken hebben, een clean sheet. Terwijl we de meeste goals tegen hebben gekregen in de Eredivisie. Maar het is heel jammer, want ik vond dat we beter waren dan Willem II. We zijn niet effectief, dat breekt je op", aldus Jans tegenover de NOS.

"Je begint met frisse moed en dan ga je denken: waarom staan we niet voor? Dat zie je dan ook terug, het zijn toch mensen", aldus Jans, die alvast vooruit kijkt naar het nieuwe jaar. "We moeten bij ons plan blijven en blijven samenwerken. Als je vastzit, moet je ervoor zorgen dat je loskomt, daar doen we alles aan. We moeten een goede serie neerzetten. In 2017 verwachten we meer dan in de tweede helft van 2016."

"Of het niet goed met mee gaat? Dat is echt complete onzin", vervolgt Jans, die genoeg afleiding heeft om de matige resultaten met PEC even opzij te zetten. "Ik heb een geweldig leven, een geweldig gezin en ik werk met geweldige mensen. Dat is echt niet waar hoor, maak je geen zorgen. We willen alleen meer punten en daar doen we alles aan'', besluit de 58-jarige oefenmeester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner