11.12.2016 18:07

Toornstra content: "In ieder geval geen crisis"

Muamer Tanković (r.) probeert weg te draaien bij Jens Toornstra (m.) tijdens AZ - Feyenoord. (11-12-2016)
Muamer Tanković (r.) probeert weg te draaien bij Jens Toornstra (m.) tijdens AZ - Feyenoord. (11-12-2016)

AZ werd met maar liefst 0-4 verslagen door Feyenoord. De koploper van de Eredivisie wervelde langs de Alkmaarders, ondanks de zware midweekse wedstrijd tegen Fenerbahçe in het kader van de Europa League. Jens Toornstra was blij met het optreden van zijn ploeg en veegde de kritieken van afgelopen week van tafel.

"In de eerste helft hebben we de basis gelegd voor deze overwinning", meende de speler van de Rotterdammers in gesprek met FOX Sports. "We speelden heel energiek. Waar de kracht vandaan kwam? Weet ik niet. Goede conditie denk. Dat zit altijd wel goed. Dat is ook nodig om AZ te verslaan. Onze beste wedstrijd van het seizoen? Poeh. Groningen-uit (0-5) was ook heel goed. Een aantal thuiswedstrijden ook, maar deze wedstrijd behoort zeker tot de top-drie."

Toornstra, normaliter buitenspeler bij Feyenoord, stond tegen AZ op het middenveld. Hij was tevreden over zijn prestaties, maar vooral het optreden van de ploeg. "Het gaat wel goed. Er is veel dynamiek voorin waardoor je de bal goed kwijt kunt. Dat was vandaag ook prima. Ik zat lekker in m'n vel. Dat komt ook door de spelers om je heen. Je hebt veel afspeelmogelijkheden. Er is veel beweging, dat voetbalt gewoon heel lekker."

De overwinning was een belangrijke en bovendien een goed signaal. "Wat voor signaal? Dat we gewoon nog meestrijden om de titel. Ik zag vrijdag een kop in de media: 'crisis of Coolsingel.' Ik denk dat het in ieder geval geen crisis is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner