11.12.2016 17:55

Berghuis: "Laatste tijd veel te weinig gespeeld"

Jan-Arie van der Heijden (l.) zet Feyenoord op 0-2 tegen AZ en maakt zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers. (11-12-2016)
Jan-Arie van der Heijden (l.) zet Feyenoord op 0-2 tegen AZ en maakt zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers. (11-12-2016)

Steven Berghuis moest lang wachten op zijn kans bij Feyenoord, veel langer dan hij zelf wilde. Uitgerekend tegen zijn oude club AZ mocht de rechtsbuiten eindelijk starten van trainer Giovanni van Bronckhorst en hij greep die kans.

"Naar mijn mening heb ik de laatste tijd veel te weinig gespeeld. Ik hoop dat ik nu mag blijven staan", zei de zesvoudig international van Oranje, die in Alkmaar de royale zege van Feyenoord inleidde (0-4). Een ribblessure hield de huurling van Watford een tijdje aan de kant. "Maar dat is nu al een maandje voorbij. Ik heb keihard getraind om te zorgen dat ik er klaar voor zou zijn als mijn kans zou komen", zei Berghuis.

De aanvaller had slechts tien minuten nodig om zijn basisplaats te bekronen met een doelpunt. "Dat gaf een extra 'boost'. We zaten allemaal vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd. Dit was misschien wel ons beste optreden van dit seizoen, het balletje ging makkelijk rond. Het zag er goed uit, hier kunnen we mee verder. Met mij? Dat weet ik niet, maar ik hoop het natuurlijk wel."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner