11.12.2016 18:29

Ten Hag wil Haller ook na de winter behouden

Sébastien Haller (r.) begaat een overtreding op Brahim Darri (l.) tijdens het duel tussen FC Utrecht en Heracles Almelo. (11-12-2016)
Sébastien Haller (r.) begaat een overtreding op Brahim Darri (l.) tijdens het duel tussen FC Utrecht en Heracles Almelo. (11-12-2016)

Met de naderende winterstop beginnen de geruchten rondom Sébastien Haller weer aan te nemen. FC Utrecht is echter niet van plan om de Franse aanvaller zonder slag of stoot te laten vertrekken uit de Domstad. Erik ten Hag ziet het liefste dat zijn spits blijft om het seizoen af te maken.

"Onze intentie is om Haller hier te houden", stelt de oefenmeester van FC Utrecht na afloop van het duel met Heracles Almelo (2-0 winst). "In de winter ergens op anticiperen is ontzettend lastig. Wat zou kunnen is dat wij ergens op inspelen. Dat Haller een stap gaat maken naar de absolute top, is meer en meer duidelijk geworden, maar liever niet in de winter. Wil je wat winnen, is het lastig om andere spelers in te passen in de winter."

Haller was tegen Heracles van grote waarde door vlak voor tijd de tweede treffer te maken vanaf de strafschopstip. "Je denkt altijd: 'hij zal hem ook wel een keer missen?' Maar hij is zo koel, zo'n fenomeen met strafschoppen. Het is bijna hopeloos voor de keeper van de tegenpartij. Het is een kwaliteit van hem. Als hij gefocust is, gaan ze erin."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner