11.12.2016 19:34

Liverpool loopt averij op in titelstrijd

Liverpool heeft zondag in de Engelse Premier League terrein moeten prijsgeven op Chelsea en Arsenal. Waar de concurrentie uit Londen won, liet de ploeg van Jürgen Klopp ondanks een stormloop na rust punten liggen tegen West Ham United: 2-2.

Al na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong op Anfield dankzij een doelpunt van Adam Lallana. West Ham United, bezig aan een teleurstellend seizoen, kwam die klap nog voor rust te boven. Eerst maakte Frans international Dimitri Payet gelijk, in de 39e minuut werd het door een treffer van Michail Antonio: 1-2.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, kwam drie minuten na de pauze op gelijke hoogte via Divock Origi. Wat volgde was een aaneenschakeling van kansen, onder meer voor Wijnaldum. Het dichtst bij een doelpunt was Jordan Henderson, die doelman Darren Randolph de bal uit de kruising zag tikken. Door het gelijkspel groeide het verschil met koploper Chelsea tot zes punten.