11.12.2016 20:52

Sparta-trainer: "We hebben het prima gedaan"

Alex Pastoor (l.) kijkt toe hoe zijn Sparta het in eigen huis doet tegen Vitesse. (11-12-2016)
Alex Pastoor (l.) kijkt toe hoe zijn Sparta het in eigen huis doet tegen Vitesse. (11-12-2016)

Sparta ging zondagmiddag in eigen huis onderuit tegen Vitesse (0-1), maar er zat zeker meer in voor de Rotterdammers. Ricky van Wolfswinkel maakte het enige doelpunt, maar Sparta-trainer Alex Pastoor vond de zege onnodig.

"Als ik de uitslag er los van koppel en ik kijk hoe we gespeeld hebben, kan ik concluderen dat we het prima gedaan hebben. We hebben zelf niet zoveel gecreëerd, maar gaven ook niet veel weg. Maar als je zelf niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Dat hebben we niet gedaan", aldus Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond.

De promovendus wist maar één van de laatste tien wedstrijden te winnen, maar staat nog op een keurige twaalfde plaats op de ranglijst. Pastoor ziet dat zijn ploeg heel aardig mee kan op het hoogste niveau. "Een nederlaag geeft sowieso een slecht gevoel. Maar het kan ook zijn dat je geen poot aan de grond krijgt, alle kanten op wordt gevoetbald en 1-0 een te lage uitslag is. Wij hebben laten zien dat we ons voetballend, aanvallend en verdedigend uitstekende kunnen meten met ploegen van dit soort kaliber."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner