11.12.2016 21:15

Dost scoort, maar verliest topper van Benfica

Sporting Portugal zal deze voetbalweek snel willen vergeten. Na de Europese uitschakeling ging het zondag in de topper in de Portugese competitie tegen Benfica ook mis. De koploper versloeg de stadgenoot uit Lissabon met 2-1 en vergrootte de voorsprong op de ranglijst zo tot vijf punten. Porto, dat zondag met 4-0 bij Feirense won, is nu tweede met vier punten minder dan Benfica.

Bas Dost maakte het doelpunt voor Sporting. De Nederlandse aanvaller kopte de bal, na goed voorbereidend werk van Joel Campbell, in de 69e minuut van dichtbij in het doel. Dost verkleinde daarmee de achterstand tot 2-1, maar verder kwam zijn ploeg niet.

Benfica was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Eduardo Salvia. Kort na rust verdubbelde Raúl Jiménez met zijn hoofd de voorsprong.

Dost werd in de 84e minuut vervangen door de Braziliaan André. Marvin Zeegelaar deed wel de gehele wedstrijd mee bij Sporting Portugal, dat woensdag in de Champions League met 1-0 bij Legia Warschau verloor. Daardoor eindigde de club als vierde en laatste in groep F en is het in Europa uitgeschakeld.