11.12.2016 22:50

Cavani schiet Paris Saint-Germain naast Nice

Paris Saint-Germain heeft zondag in de Franse voetbalcompetitie voorkomen dat de achterstand op Olympique Nice verder is opgelopen. De regerend landskampioen stond in het onderlinge treffen bij rust met 0-2 achter, maar dankzij twee doelpunten van topscorer Edinson Cavani pakte de thuisploeg toch nog een punt: 2-2.

Middenvelder Wylan Ciprien opende in de 32e minuut de score voor Nice uit een fraai genomen vrije trap. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Alessane Plea het tweede doelpunt. Paris Saint-Germain toonde veerkracht. Cavani tikte kort na de pauze de bal van dichtbij in het doel en na een uur spelen scoorde hij opnieuw. De Uruguayaanse aanvaller staat na zeventien competitiewedstrijden al op zestien doelpunten en verstevigde zijn koppositie op de topscorerslijst in de Ligue 1.

Koploper Nice heeft nu veertig punten. AS Monaco, dat zaterdag met 4-0 bij Bordeaux zegevierde, volgt met 39 punten. Falcao scoorde drie keer voor Monaco. Paris Saint-Germain heeft 36 punten en blijft derde.