12.12.2016 10:20

Verbeek ziet afscheid Kuyt dichterbij komen

Gertjan Verbeek verwacht dat Dirk Kuyt steeds vaker op de bank komt te zitten bij Feyenoord. De aanvaller moest tot zijn eigen ongenoegen het duel met AZ Alkmaar (0-4 zege) vanaf de zijlijn bekijken. Verbeek denkt dat trainer Giovanni van Bronckhorst bezig is met de toekomst.

"Het is altijd heel moeilijk om het als oudere speler, die heel veel betekend heeft voor een club, tot een goed einde te brengen", vertelt Verbeek aan FOX Sports. "Als speler zijnde heb je een andere werkelijkheid. Je wordt op een voetstuk geplaatst door media en publiek. Ik hoop dat Kuyt zelf inziet wanneer het tijd is om er een punt achter te zetten of een andere rol te accepteren."

Verbeek ziet dat Kuyt nog wel meerwaarde heeft. "Zijn aandeel is nog groot in de groep. Maar het moment komt dichterbij dat je als trainer een keuze moet maken. Dirk staat als oudere speler wel de ontwikkeling van het team in de weg." Het contract van Kuyt loopt aan het einde van dit seizoen af. De teller staat tot op heden op zes doelpunten in vijftien duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner