12.12.2016 23:18

AS Roma schudt AC Milan van zich af

AS Roma blijft in de Serie A voorlopig de belangrijkste concurrent van koploper Juventus. De ploeg uit Rome won maandag de topper tegen nummer drie AC Milan in eigen huis met 1-0 en heeft zo de achterstand op 'Juve' teruggebracht tot vier punten. Zaterdag neemt AS Roma het in Turijn op tegen Juventus.

Roma begon met Kevin Strootman in de basis. De Nederlandse international was aanvankelijk geschorst wegens onsportief gedrag, maar in beroep werd die schorsing ingetrokken. De thuisploeg zocht in de eerste helft naar de openingstreffer en vooral de Bosnische aanvaller Edin Džeko was gevaarlijk.

Het was echter Milan dat in de eerste helft de beste kans op de voorsprong kreeg. Gianluca Lapadula werd door Roma-doelman Wojciech Szczesny neergehaald, waarna M'Baye Niang de bezoekers vanaf elf meter op 0-1 kon zetten. De Fransman faalde echter en dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Hard schot

Na rust had de thuisploeg het betere van het spel. De Belg Radja Nainggolan zorgde voor een van de weinige hoogtepunten in het duel. Met een hard schot in de verre hoek liet hij Milan-doelman Gianluigi Donnarumma kansloos. AC Milan probeerde het nog in de slotfase, maar kon het doel niet vinden.

Fiorentina won eerder maandagavond met 2-1 van Sassuolo en klom daarmee naar de zevende plek. De Kroaat Nikola Kalinic was de grote man met twee fraaie treffers voor rust. Francesco Acerbi deed in de tweede helft nog iets terug voor Sassuolo.