13.12.2016 14:41

Van den Brom neemt geen risico met duo

John van den Brom heeft Ridgeciano Haps en Stijn Wuytens op vakantie gestuurd. De trainer van AZ gaat dit kalenderjaar geen beroep meer doen op het duo dat kampt met pijntjes.

"Zij hebben te veel last van pijntjes, na toch wel een heel zwaar programma. Met hen neem ik woensdag geen risico", doelt de oefenmeester op het duel met ASWH om de KNVB Beker. Op het digitale thuis van de Alkmaarders blikte hij ook alvast vooruit op deze wedstrijd.

"We hebben ze meerdere keren bekeken. Eigenlijk zoals we elke wedstrijd benaderen. We hebben de televisiebeelden van hun duels gezien en we waren afgelopen weekend bij hun wedstrijd tegen Jong Almere City. We hebben een goed beeld van onze tegenstander."

"Maar je weet nooit wat de tegenstander doet. Ik kan alleen zeggen wat wij doen. Wij gaan proberen om de kater van afgelopen zondag weg te spoelen (0-4 tegen Feyenoord, red.). Dat is de eerste opdracht. Het is een bekerwedstrijd en het bekertoernooi is een doel op zich. Er zijn voor ons dus heel veel uitdagingen in zo'n laatste week voor de winterstop", aldus Van den Brom.

Het duo zal ook de laatste Eredivisiewedstrijd tegen FC Twente niet van de partij zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner