14.12.2016 16:50

Elia: "Bewijs dat het goed zat en nog zit"

Eljero Elia (l.) snelt langs Mattias Johansson (r.) tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Feyenoord (11-12-2016).
Eljero Elia (l.) snelt langs Mattias Johansson (r.) tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Feyenoord (11-12-2016).

Eljero Elia geniet van de sfeer in de spelersgroep van Feyenoord. Vorig seizoen kregen de Rotterdammers weliswaar te maken met een reeks aan nederlagen, maar desondanks bleef de sfeer binnen de spelersgroep goed.

"Weet je wat belangrijk is? Dat wij in de kleedkamer weten dat we een geweldige groep spelers hebben. Echt, dat gevoel hadden we zelfs in die periode dat we zeven keer achter elkaar verloren. In die periode baalden we van de resultaten, maar onderling zat het gewoon goed. En de band met de coach was ook goed. We bleven derde en we wonnen daarna de beker. Een bewijs dat het goed zat en nog zit", aldus Elia.

Afgelopen weekend wist Feyenoord te overtuigen tegen AZ Alkmaar (4-0 winst). "Weet je hoe het hier aan toe gaat in de groep? We hebben één dag waarop we blij zijn en even gek doen na een overwinning. De volgende dag gaat de knop weer om en hoor je niemand meer over de laatste overwinning. Dan wordt er weer de hele week gebikkeld. Zo hoort het ook."

De titel leeft in Rotterdam. "Je hebt toch ook dat filmpje gezien van onze spelersgroep toen Ajax bij Twente verloor", vervolgt Elia tegenover De Telegraaf. "Zag je die ontlading? Dat is gewoon een goede groep die in een concurrentiestrijd met Ajax is gewikkeld en zelf kampioen wil worden. Dat spreken we uit en daar lopen we dus niet voor weg. Maar we wanen ons nog lang niet kampioen. Dat is een heel verschil. We weten dat we nog heel veel moeten doen om dat te bereiken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner