14.12.2016 19:46

Van Bronckhorst gunt Kuyt basisplaats in beker

Dirk Kuyt gaat diep tijdens het competitieduel Feyenoord - Roda JC Kerkrade (25-09-2016).
Dirk Kuyt gaat diep tijdens het competitieduel Feyenoord - Roda JC Kerkrade (25-09-2016).

Dirk Kuyt heeft een basisplaats gekregen van Giovanni van Bronckhorst voor het KNVB bekerduel met ADO Den Haag. De aanvoerder van der Rotterdammers werd afgelopen weekend tegen AZ (4-0 winst) nog op de bank gehouden.

Tegen de Alkmaarders stond Steven Berghuis in de opstelling in plaats van de aanvoerder. Voor de rest kiest Van Bronckhorst ervoor om geen spelers te sparen met het oog op de laatste speelronde in de competitie voor de winterstop. Dat betekent dat onder meer Renato Tapia, Michiel Kramer en Bilal Başaçıkoğlu, die in de vorige ronde wel een basisplaats hadden, gewoon vanaf de bank starten.

Bij de ploeg van Željko Petrović keert het gebruikelijk centrum Tom Beugelsdijk en Thomas Meißner terug in de basis. Het tweetal was afgelopen weekend tegen NEC (3-0 verlies) geschorst. Het centrale duo bestond toen uit Wilfried Kanon en Danny Bakker. Petrović kiest als spits wederom voor Gervane Kastaneer, bij afwezigheid van Mike Havenaar. Verder krijgen Édouard Duplan en Ernestas Šetkus rust. Voor hen in de plaats spelen oud-Feyenoorder Ruben Schaken en Ruud Zwinkels.

De wedstrijd is vanaf 20.45 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner