14.12.2016 22:41

Liverpool wint simpel, Chelsea dendert door

Liverpool en Chelsea hebben woensdagavond goede zaken gedaan in de Premier League. The Reds hadden geen kind aan Middlesbrough en wonnen de uitwedstrijd met 0-3. Chelsea rekende af met Sunderland (0-1) en boekte de tiende competitiezege op rij.

Liverpool kwam na een halfuur spelen op voorsprong tegen The Black Cats. Adam Lallana nam eerste goal voor zijn rekening. De Engelsman scoorde na zeventig minuten weer. Dat was de 0-3, want Divock Origi had tussendoor het tweede doelpunt van Liverpool gemaakt.

Chelsea had aan één goal voldoende tegen Sunderland. Het team van trainer Antonio Conte maakte vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd. Cesc Fàbregas mocht weer eens starten en beloonde het vertrouwen van de trainer met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Beide clubs profiteren met de overwinningen optimaal van puntenverlies van Arsenal, dat dinsdagavond met 2-1 onderuit ging tegen Everton. Chelsea vergroot het gat met de stadsgenoot naar zes punten. Liverpool komt door de zege in punten gelijk met Arsenal, maar is op doelsaldo de nieuwe nummer twee.