14.12.2016 22:57

Verbaasde Kuyt: "Ik vind het jammer"

Met de wedstrijdbal onder en arm verliet Dirk Kuyt woensdagavond het speelveld van De Kuip. Hij mocht de bal mee naar huis nemen na zijn drie doelpunten voor Feyenoord in het bekerduel met ADO Den Haag (5-1).

Kuyt benutte twee strafschoppen en gleed een bal over de doellijn. Zo vierde hij een geslaagde rentree. Afgelopen zondag moest hij het duel van zijn club met AZ (4-0) nog vanaf de bank bekijken. Kuyt vertelde na de ontmoeting met ADO nogal verbaasd te zijn over de commotie rond zijn wisselbeurt in Alkmaar. "Ik was niet boos, maar teleurgesteld", zei hij. "Maar dat mag toch wel?"

"Ik vind het jammer dat bepaalde media er zo'n groot item van hebben gemaakt. Ik heb me volgens mij heel professioneel gedragen. Ik ben 36 jaar maar fit. Maar ik respecteer de keuze van de trainer. Feyenoord speelde tegen AZ de beste wedstrijd van het seizoen en toch gaat het vier dagen over Kuyt. Dan doe je Feyenoord en de spelers die gespeeld hebben tekort. Ik heb het respect van de fans, mijn medespelers en mijn trainer. Wat anderen over me denken, dat doet me niet zo veel meer."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner