15.12.2016 10:01

Kongolo blij met rentree: "Fantastisch"

Terence Kongolo (r.) komt in het veld voor Eric Botteghin (l.) tijdens het bekerduel Feyenoord - ADO Den Haag (14-12-2016).
Terence Kongolo (r.) komt in het veld voor Eric Botteghin (l.) tijdens het bekerduel Feyenoord - ADO Den Haag (14-12-2016).

Terence Kongolo is blij dat hij zijn rentree heeft gemaakt bij Feyenoord. De verdediger raakte op 6 november geblesseerd aan zijn hamstring, maar kwam woensdagavond tegen ADO Den Haag (5-1 winst) in het bekertoernooi weer in actie.

Kongolo kwam woensdagavond twintig minuten voor tijd in het veld voor Eric Botteghin. "Het was fantastisch om weer minuten te maken", vertelt de mandekker op de clubsite van de Rotterdammers. "Natuurlijk ben ik ook blij dat we door zijn. 5-1 is een fantastisch uitslag. We hebben het  goed gedaan als team."

De verdediger moest vijf weken geblesseerd toekijken. "In het begin was dat lastig, want iedere voetballer wil graag voetballen. Maar we hebben rustig de tijd genomen om de hamstring te laten genezen. Het herstel is volgens schema gegaan. Nu voel ik me weer helemaal fit. Het was fijn om ritme op te doen", aldus Kongolo, die weet dat Jan-Arie van der Heijden zaterdagavond tegen Vitesse vanwege een schorsing niet kan spelen. "We zullen zien wat de trainer beslist. Ik ben in ieder geval klaar om te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner