15.12.2016 12:03

Van den Brom tevreden over jongelingen AZ

Calvin Stengs (r.) speelt de bal door de benen van Victor de Blok (l.) tijdens de bekerwedstrijd AZ - ASWH. (14-12-2016)
Calvin Stengs (r.) speelt de bal door de benen van Victor de Blok (l.) tijdens de bekerwedstrijd AZ - ASWH. (14-12-2016)

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom is blij met het spel van Nick Olij, Jeremy Helmer en Calvin Stengs tijdens het bekerduel met ASWH (2-0 overwinning). Olij en Stengs debuteerden tegen ASWH in de hoofdmacht.

"Als je ze één voor één afgaat, vind ik dat Nick een bijna foutloze wedstrijd gekeept heeft", aldus Van den Brom op de clubsite van AZ. "Die jongen heeft een prima debuut gemaakt. Hetzelfde geldt voor Jeremy. Zeker de eerste helft vond ik hem heel goed en vaardig. Op het eind van de wedstrijd zag je wel dat hij vermoeid raakte, waardoor hij wat minder geconcentreerd was en foutjes ging maken in de passing, iets wat eigenlijk helemaal niks voor Jeremy is."

Aanvaller Stengs liet ook een goede indruk achter op de trainer. "Flair en acties, dat is wat hij bij ons op de training elke dag doet en laat zien bij de beloften. Maar hij laat dat ook in een wedstrijd als deze zien. Daar kun je ontzettend van genieten als trainer. Hij blijft pingelen dan, dat is dat pleintjesvoetbal. Dat zie je dan terug. Natuurlijk kan en moet hij zakelijker worden, maar je moet dit soort dingen er niet uit gaan halen. Dat is een kwaliteit van een speler. Dat wisten we, aangezien hij dat ook op trainingen doet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner