15.12.2016 14:33

Elia weer fit: "Nu kan ik de duels aangaan"

Het gaat goed met Eljero Elia en Feyenoord. De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivisie, scoren erop los en plaatsten zich woensdag voor de kwartfinale van de KNVB beker. Elia, die een tijd geblesseerd was, hervindt de laatste weken zijn vorm van het begin van het seizoen.

"Ik was twee maanden geblesseerd. Daarna moest ik er weer voor zorgen dat ik zo snel mogelijk topfit zou worden. Dat had natuurlijk tijd nodig. Ik had twee maanden stil gestaan. Mijn schouder moest honderd procent worden en dat is hij nu", zegt Elia in gesprek met NUSport. "Nu kan ik weer de duels aangaan en kan ik er weer invliegen. Ik kan alles doen wat ik wil. Dan komt het zelfvertouwen vanzelf weer terug."

De buitenspeler merkt dat het vertrouwen groot is in Rotterdam. "We staan met zelfvertrouwen op het veld en dat stralen we ook uit. De tegenstander staat als ze naar De Kuip moeten van tevoren al met 1-0 achter. Dat is gewoon een heel lekker gevoel." Feyenoord neemt het zaterdag in de laatste wedstrijd van 2016 voor eigen publiek op tegen Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner