15.12.2016 16:17

PEC Zwolle bagatelliseert incident met Blom

Onder politiebegeleiding verliet Kevin Blom woensdagavond het stadion van PEC Zwolle. De arbiter was als videoscheidsrechter aanwezig bij de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2) en zou na de wedstrijd belaagd zijn door boze fans van de thuisclub. Dat verhaal is volgens PEC Zwolle niet helemaal juist.

"We hebben de beelden teruggezien", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International. "Er stonden inderdaad een paar fans bij het busje. Een handjevol. Kevin heeft contact gezocht met de club en gevraagd om begeleiding naar zijn auto. Dat gebeurt vaker met scheidsrechters. Dat zou niet nodig moeten zijn, dat vinden wij ook. Maar veel meer was het ook niet. Als ik de berichtgeving mag geloven was het net alsof Donald Trump werd afgevoerd."

Blom nam tijdens de wedstrijd plaats in een busje, dat achter de tribune voor de fanatieke supporters van PEC Zwolle was geparkeerd. In de slotfase van de wedstrijd besloot Blom om mee te gaan in de beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers om FC Utrecht een strafschop toe te kennen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner