15.12.2016 22:10

Jonge Vitesse-goalie begint studie aan Harvard

Jeugddoelman Wouter Dronkers krijgt tijdens de voorbereiding op het seizoen een kans bij de hoofdmacht van Vitesse. (13-07-2015)
Jeugddoelman Wouter Dronkers krijgt tijdens de voorbereiding op het seizoen een kans bij de hoofdmacht van Vitesse. (13-07-2015)

Wouter Dronkers staat voor een zeer opmerkelijke stap in zijn nog prille voetbalcarrière. De 23-jarige goalie van Jong Vitesse gaat na het huidige seizoen studeren aan de gerenommeerde universiteit van Harvard. Dronkers combineert momenteel zijn werkzaamheden in Arnhem met een studie geneeskunde.

"Het is een fantastische kans om mezelf daar te ontwikkelen. Ik kan daar zoveel leren. Het is absoluut een jongensdroom die uitkomt", stelt Dronkers op de clubwebsite van Vitesse. De doelman kwam eerder in zijn carrière uit voor FC Twente, waar hij geen debuut in de hoofdmacht maakte. Wel speelde Dronkers twee duels in de Jupiler League voor de beloften van de Tukkers.

Na het huidige seizoen gaat het dus echter over studeren voor Dronkers, die zijn carrière wel wil voortzetten in Amerika. "Momenteel ben ik in gesprek met een aantal clubs die uitkomen in de Major League Soccer. Ik heb daar goede verwachtingen van en hoop daar te kunnen gaan voetballen."

Dronkers beschikt over een aflopend contract bij Vitesse, waardoor hij als transfervrije speler naar Amerika kan vertrekken. De goalie kwam dit seizoen slechts één wedstrijd in actie voor de beloften van de Arnhemmers, wel traint hij regelmatig mee met de A-selectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner