16.12.2016 21:50

Dubbelslag Fran Sol verpest rentree Streppel

Fran Sol laat zich zien in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De Spaanse spits kopt de 1-0 binnen in de eerste helft. (16-12-2016)

Jurgen Streppel zal met weinig plezier terugkijken op zijn terugkeer bij zijn oude club Willem II. Met de nieuwe werkgever sc Heerenveen ging hij vrijdagavond door twee treffers van Fran Sol met 2-1 onderuit.

Heerenveen begon met een veldoverwicht in Tilburg, maar de eerste keer dat de thuisploeg dreigend werd, was het ook meteen raak. Thom Haye trapte een corner, die Fran Sol hard binnen kopte. De Friese gasten leken ietwat onder de indruk, maar kwamen halverwege de eerste helft toch langszij. Arber Zeneli kwam over rechts door en zijn voorzet werd uiteindelijk door Freek Heerkens in eigen doel gewerkt.

Heerkens herpakte zich al bijna weer door de tweede Tilburgse hoekschop op de paal te koppen. Hoewel de thuisploeg sterk was, kregen de bezoekers ook zeker kansen. Op slag van rust waren het Reza Ghoochannejhad en Sam Larsson die elkaar bedienden voor allebei een kans, maar doelman Kostas Lamprou hoefde in beide gevallen niet handelend op te treden.

Na rust bleek Heerenveen de waarschuwing niet ter harte te hebben genomen. Sol werd uit een hoekschop wederom gevaarlijk, maar ditmaal kopte de Spanjaard rakelings naast. De volgende hoekschop werd terug ingebracht en Sol kon een voorzet vanaf links door Haye na tussenkomst van een Friese verdediger simpel intikken: 2-1. Even later kon het nog mooier worden voor de thuisclub, maar Erik Falkenburg kon een vrije trap van Haye net niet tussen de palen koppen.

Heerenveen probeerde een hoop, onder meer het wisselen van Zeneli voor Luciano Slagveer, maar het kon niet tot echt grote kansen komen. Daardoor bleven de punten in Tilburg, waardoor Willem II in ieder geval voor eventjes naar de tiende plaats is geklommen. Zo hoog stond de ploeg dit seizoen nog niet. Heerenveen zelf gaat als vierde de winterstop in, maar dat stond reeds voor deze speelronde vast.

Door: Jan Willem Spaans