16.12.2016 22:24

VVV-Venlo winterkampioen in Jupiler League

Danny Post (r.) zoekt contact met het publiek in Limburg nadat VVV-Venlo op een 1-0 voorsprong is gekomen tegen FC Eindhoven. (16-12-2016)

VVV-Venlo gaat de winterstop in als de nummer één van de Jupiler League. De Limburgers boekten vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning op FC Eindhoven en zijn daardoor niet meer in te halen door Jong Ajax en MVV. De Amsterdammers speelden ook op vrijdagavond en wonnen, MVV komt maandag pas in actie.

Het duel tussen VVV-Venlo en FC Eindhoven ging tot aan de rust gelijk op, maar een opstootje zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Fries Deschilder mengde zich te nadrukkelijk in de schermutseling, waar ook Rai Vloet bij betrokken was, Vloet kreeg echter geel, Deschilder mocht vertrekken met direct rood. Na dat moment trok VVV-Venlo de wedstrijd naar zich toe.

25 minuten voor tijd resulteerde dat in de enige goal van de wedstrijd. Johnathan Opoku bereidde het doelpunt met de hak voor, Joey Sleegers rondde beheerst af met links. Door de driepunter is VVV-Venlo voorlopig ongrijpbaar voor de directe concurrentie, de club staat op 41 punten na negentien wedstrijden.

Jong Ajax bleef echter wel in het spoor van de formatie uit Limburg, de jonge Amsterdammers wonnen op verrassende wijze bij Helmond Sport, dat vorige week nog de periodetitel pakte in de Jupiler League. Helmond Sport kwam via een eigen doelpunt nog wel op voorsprong, maar via onder anderen Justin Kluivert werd het 2-4 in Brabant.