17.12.2016 10:15

Van de Looi: "Ongelooflijk trots op de ploeg"

Jordy Croux (l.) probeert op onorthodoxe wijze de bal van Stijn Schaars (r.) af te pakken. (16-12-2016)
Jordy Croux (l.) probeert op onorthodoxe wijze de bal van Stijn Schaars (r.) af te pakken. (16-12-2016)

Willem II-trainer Erwin van de Looi zag zijn ploeg vrijdagavond een zwaarbevochten zege boeken op sc Heerenveen, waardoor de ploeg er een stuk beter voorstaat in de Eredivisie. Van de Looi is dan ook meer dan tevreden met zijn manschappen.

"Ik ben echt ongelooflijk trots op mijn ploeg om wat ze gedaan hebben. SC Heerenveen heeft vol voor de overwinning gespeeld en wij ook", stelt hij voor de camera van FOX Sports. Willem II kwam op voorsprong, werd daarna bijgehaald door sc Heerenveen, maar Fran Sol zette met zijn tweede van de avond de eindstand op het scorebord: 2-1.

"We hadden het hartstikke lastig, moesten er echt keihard voor werken. We bleven er voor vechten en hadden wel geluk met het scoreverloop, moet ik zeggen. De eerste goal van ons kwam echt letterlijk uit de lucht vallen. Dat maakte het wel iets makkelijker. Je gaat nu met een heel goed gevoel de winterstop in. Dat geeft ook wel een bepaalde rust rond je club, daar hoef je ook niet moeilijk over te doen. We kunnen ook wel omhoog kijken."

Willem II staat momenteel tiende in de competitie, maar met een beetje pech eindigen de Tilburgers op de dertiende plek na de eerste seizoenshelft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner