17.12.2016 10:44

Klaassen beseft: "Ons spelletje ligt PSV wel"

Na twee nederlagen op rij moet Ajax tegen uitgerekend PSV de boel zien om te gooien voor de winterstop. Aanvoerder Davy Klaassen beseft dat het een lastige pot wordt, aangezien PSV rekent op een dominant Ajax.

"We gaan niet zo veel anders doen. Het klopt dat ons spelletje PSV op het lijf is geschreven. Maar eigenlijk spelen we elke week wel tegen teams die op de omschakeling gokken. Al is het een feit dat PSV beter is dan de meeste andere tegenstanders. Honderd procent", stelt Klaassen in gesprek met De Telegraaf. Ajax en PSV staan zondag tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA.

Het vertrouwen bij de club uit de hoofdstad is niet groot. In de Eredivisie ging het op bezoek bij FC Twente onderuit met 1-0, in de beker werd het uitgeschakeld door SC Cambuur, dat in eigen huis met 2-1 won. "We werden geprezen om onze goede serie en het steeds beter wordende spel. Maar als we van PSV verliezen, gaan we met een kater de winterstop in. Zo gaat dat. Als je drie keer verliest, ben je slecht. Win je drie keer, dan ben je goed. Daarom is dit wel een cruciale wedstrijd."

"Als zij verliezen, kunnen ze negen punten achter Feyenoord staan en hebben ze zes punten minder dan wij. Dat is een serieus gat. Aan de andere kant moeten wij winnen om het gat met Feyenoord niet te groot te laten worden en PSV niet terug in de titelrace te laten komen. We moeten zorgen dat zij – en dus niet wij – met een rotgevoel de winter in gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner