17.12.2016 13:38

"Ik ben een Feyenoorder, maar wil wel winnen"

Henk Fraser staat de media te woord na het duel tussen sc Heerenveen en Vitesse. (19-11-2016)
Henk Fraser staat de media te woord na het duel tussen sc Heerenveen en Vitesse. (19-11-2016)

Er is Henk Fraser veel aan gelegen om zaterdagavond te winnen van Feyenoord. De trainer van Vitesse hoopt op een stunt tegen de koploper. Fraser is de laatste trainer die in De Kuip wist te winnen: vorig seizoen won hij, toen als trainer van ADO Den Haag, met 0-2.

Sinds dat duel is Feyenoord bezig met een indrukwekkende reeks in thuiswedstrijden. Fraser beseft dat Vitesse er een heel kluif aan heeft om de koploper van de Eredivisie te verslaan. Desondanks is de oefenmeester niet van plan om de bus te parkeren in Rotterdam. "Want we kunnen toch niet verdedigen", vertelt Fraser met een knipoog aan De Telegraaf. "Als we ver terugzakken weet Feyenoord daar wel raad mee."

Fraser noemt zichzelf een rasechte Feyenoorder, maar die sentimenten tellen niet mee in het duel van zaterdag. De trainer van Vitesse wil niet al te veel kwijt over de speciale band met zijn oude club. "Omdat er altijd een paar idioten zijn die gaan zeggen dat ik niet van Feyenoord wil winnen", vervolgt Fraser. "Neem het nou van mij aan. Ik ben een Feyenoorder, maar ik ga er alles aan doen om te winnen in De Kuip. Dat heb ik vorig seizoen met ADO ook gedaan."

"Zelfs mijn vader zou ik vanavond omver schoppen, als hij bij Feyenoord zou spelen. En ik houd heel veel van die man, hoor!", vertelt Fraser, die tussen 1990 en 1998 135 competitiewedstrijden voor Feyenoord speelde. "Ik ben nu voor Vitesse. Zoals mijn hele familie dat hier in Nederland en in Suriname is. De voorbije jaren waren ze supporter van ADO, zo gaat dat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner