17.12.2016 13:47

Nainggolan baalt van reputatie als feestbeest

Radja Nainggolan in het shirt van AS Roma tijdens een duel met AC Milan. (12-12-2016)
Radja Nainggolan in het shirt van AS Roma tijdens een duel met AC Milan. (12-12-2016)

Radja Nainggolan was afgelopen zomer onderwerp van een felle discussie. De middenvelder van AS Roma rookt en kreeg tijdens het EK een hotelkamer met balkon van de Belgische voetbalbond. Dat mensen hem nu zien als een feestbeest vindt Nainggolan niet terecht.

"In Italië word ik gerespecteerd voor mijn spel, in België hoor ik vaak 'hij doet dit of dat verkeerd, hij gaat feesten, hij is niet normaal'. Het is niet omdat ik eens ga feesten dat ik me niet professioneel kan gedragen. Ik mag nog zo veel feesten als ik wil, ik zal nooit een training overslaan. Dat wil toch zeggen dat ik het aankan", vertelt Nainggolan in gesprek met Eleven Sports. De middenvelder is sinds het vertrek van bondscoach Marc Wilmots niet meer zeker van een plek in de Belgische selectie.

Roberto Martínez is namelijk niet gediend van het rookgedrag van de 28-jarige Nainggolan. De middenvelder beseft dat het opsteken van een sigaret niet normaal is voor een topsporter, maar zegt het simpelweg nodig te hebben. "Ik weet dat dit geen goed voorbeeld is voor jongeren, maar mensen weten niet hoeveel stress iemand kan hebben. Voor mij is dit anti-stress, ik ben geen kettingroker. Een speler moet zich goed voelen op het veld en ik voel me daar goed bij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner