17.12.2016 14:17

Koeman kondigt komst van versterkingen aan

Een zorgelijke blik bij Ronald Koeman tijdens een duel tussen Everton en Manchester United.  Zijn ploeg speelt uiteindelijk met 1-1 gelijk. (04-12-2016)
Een zorgelijke blik bij Ronald Koeman tijdens een duel tussen Everton en Manchester United. Zijn ploeg speelt uiteindelijk met 1-1 gelijk. (04-12-2016)

Ronald Koeman neemt het maandag met Everton op tegen Liverpool. Het is de eerste stadsderby voor de Nederlandse coach. Koeman beseft al wel hoe belangrijk het duel tussen de aartsrivalen uit Liverpool is voor de supporters.

'De rivaliteit, de haat en nijd merk ik niet alleen deze week. Die proef ik al vanaf het moment dat ik hier ben', schrijft Koeman in zijn column in De Telegraaf. 'Als we maar van Liverpool winnen, drukt iedereen me op het hart. En zelfs een kerstboom met rode ballen in ons huis leverde kabaal op. Het is bijzonder dat in een stad twee zulke voetbalbolwerken zitten. Everton is net zo groot als de club Liverpool. De voorsprong die zij hebben is dat ze wereldwijd meer bekendheid genieten door hun historie. Dat zie je terug in alles. Maar dat telt niet als we tegenover elkaar in het veld staan.'

Koeman beleefde een prima competitiestart als manager van Everton, maar kende ook al een moeizame fase in de Premier League. Dinsdag wist zijn ploeg echter verrassend te winnen van Arsenal (2-1). 'Dat er af en toe kritiek is, vind ik normaal. Bij Southampton bleven pers en publiek rustig in een mindere fase, hier komt rumoer. Dat geeft aan dat je bij een grote club werkt. Maar de leiding van Everton blijft rustig en ik wist vooraf dat het niet in één zomer en één transferperiode op de rit zou staan. We doen op dit moment ons huiswerk en zullen het elftal in januari verder versterken.'

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner